登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20131020 第1場 波士頓讓賽 第五班 草地 1000米 B
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 20131020 第1場 波士頓讓賽 第五班 草地 1000米 B
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-10-18 on 22:50
10 隆胸至專

容天鵬開波開光了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2013-10-18 on 23:00
哩淪成日見鬼, 都係要搵鐘馗普渡下眾生先。

Profiles of fatmanchai   
Wongpakdan

註冊於: 05/07/2013
發帖數目: 13
發表於: 2013-10-18 on 23:09
「中國好」自梁定華散班後轉入胡森馬房,今季已兩度於同程跟跑,我認為應該跟進!

Profiles of Wongpakdan   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-10-19 on 00:33
Quote:

On 2013-10-18 22:50, samana wrote:
10 隆胸至專
容天鵬開波開光了!

我對老友(今季至現在之專業眼光)投極信任票。
此醜婦在前任丈夫老苗手上一幢都無、馬有內在大問題。
如今在新歡手上、我相信隆胸失敗機會奇高。

Profiles of pmengineers   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-10-19 on 00:49
買下李易達(普渡馗)話晒此程都上名率高,又有大閘靚,又排好檔輕磅。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-10-19 on 10:50
摘自新報(19/10/2013) 前度練馬師

頭場第五班1000米,「雄姿儷影」今季以評40分的身份跑過一場四班1000米賽事熱身,當時係刻意唔落五班跑H,我曾經訓練過呢匹馬,好清楚佢幕後想點樣部署,今場啱啦,1W3P賭啦。

「歷山傳奇」開季至今,在短短六周內跑咗四場,近績咁曳,點變身呀。「中國好」曾兩勝同程,都唔使多考慮,與「雄姿儷影」隻抽,賭佢兩個對碰WP啦。「好鍾意」七戰零獎金,就算巫斯義好鬥志我都唔係好鍾意。「喜萬家」見佢跑番接近才算,佢贏咪當抽水。「妙不可言」經過上場熱身,排位又好咗,莫雷拉在香港當公司騎師的第一場馬,鬥志應無疑問,睇佢點樣去發揮。「明威」照理就好難,能夠跑入位置已當佢贏。

「上海先鋒」上次跑得好曳,是參賽以來在谷草1200米紀錄中輸得最遠,距離勝出馬匹八個馬位,今場轉人換梁家俊跑,可能唔同,再追多一次。

「壯烈雄心」唔識睇。「龍東至尊」如果能跑入位置,是因牠排到二檔之利,無其他因素我睇到佢能夠跑得接近。「普渡馗」週身毛病,熱身後準備充份,哀兵馬房,背水之戰,冷Q及三重彩要拖埋。

「大少爺」雖然上次跑第二,但我覺得佢實力見盡,不宜繼續看好,我希望牠到時因潘頓成為熱門,可以使我貼的馬好分一些。

Profiles of pmengineers   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-10-19 on 10:58
Quote:

On 2013-10-19 10:50, pmengineers wrote:

頭場第五班1000米,「雄姿儷影」今季以評40分的身份跑過一場四班1000米賽事熱身,當時係刻意唔落五班跑H,我曾經訓練過呢匹馬,好清楚佢幕後想點樣部署,今場啱啦,1W3P賭啦。

「歷山傳奇」開季至今,在短短六周內跑咗四場,近績咁曳,點變身呀。「中國好」曾兩勝同程,都唔使多考慮,與「雄姿儷影」隻抽,賭佢兩個對碰WP啦。「好鍾意」七戰零獎金,就算巫斯義好鬥志我都唔係好鍾意。「喜萬家」見佢跑番接近才算,佢贏咪當抽水。「妙不可言」經過上場熱身,排位又好咗,莫雷拉在香港當公司騎師的第一場馬,鬥志應無疑問,睇佢點樣去發揮。「明威」照理就好難,能夠跑入位置已當佢贏。

「上海先鋒」上次跑得好曳,是參賽以來在谷草1200米紀錄中輸得最遠,距離勝出馬匹八個馬位,今場轉人換梁家俊跑,可能唔同,再追多一次。

「壯烈雄心」唔識睇。「龍東至尊」如果能跑入位置,是因牠排到二檔之利,無其他因素我睇到佢能夠跑得接近。「普渡馗」週身毛病,熱身後準備充份,哀兵馬房,背水之戰,冷Q及三重彩要拖埋。

「大少爺」雖然上次跑第二,但我覺得佢實力見盡,不宜繼續看好,我希望牠到時因潘頓成為熱門,可以使我貼的馬好分一些。

佢講馬就無謂睇啦!佢講吓同競賽小組頂爺啲恩怨情仇仲可以睇吓!點解咁講,剩係睇佢講隻蓮花盛放就知佢係瞓係床寫馬啦!

Profiles of JimmyMa   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2013-10-19 on 13:10
Quote:

On 2013-10-19 10:58, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-10-19 10:50, pmengineers wrote:

佢講馬就無謂睇啦!佢講吓同競賽小組頂爺啲恩怨情仇仲可以睇吓!點解咁講,剩係睇佢講隻蓮花盛放就知佢係瞓係床寫馬啦!

占SIR,你又話無謂睇既!但又知佢點講「蓮花盛放」既 !? 講笑。講真,蓮花既花期約五月至九月,雖然都無有關係。

琴日,係投注站聽到一個話自己係馬圈中人講,馬偉昌呢期心情唔係幾好。今日睇方向報就出咗篇大摩訪問提到有意羅致「雷神」做主帥,看來空穴來風,未必冇因。我還記得傳媒曾訪問各騎師對雷神來港打江山意見,大部份騎師意見都正面及客氣,唯獨「老馬蟻」既答案係就酸溜溜的。再精神分烈想深一層,莫生唔通單就苗生支持佢同有前馬王騎就訓身來港乎?原來係大摩至真!!

無論如何,今季騎師爭霸戰就一觸即發,馬迷係一面倒支持,希望有人打騎師破壟斷局面,同依家熱烘烘既電視革命都如出一轍,究竟聽日賭馬定遊行好呢?大家自己諗清楚嘞。

今次我喜歡「雄姿」。

今季騎師競爭異常燦爛,但練馬師冠軍之爭也亳不遜色。

個人認為,方、蔡、東、葉、摩,「碧快」之中,除了大摩意向不明之外,其他全不看好可以爭冠成功。因此,大膽推斷可能出現另一位華人冠軍練馬師。

暫時有兩位較有好感。

1.徐雨石

07至08年度曾經以51場頭馬取得第三名,同門師弟上季取得冠軍,當有一定正面激勵作用,今季勵精圖治,且看能否笑到最後。

2.蘇偉賢

雖然係新晉練馬師,但從成績來看,全不像新鮮人。不足兩月,已經在田、谷、泥取得頭馬。而且與前度波士關係依舊密切。再且與去季練馬師冠軍私交甚篤,再得前薛廄副練之助。據說季中階段馬房將會爆倉,暫不接受來投。從種種跡象顯示,這位練馬師今季成績令人期待,有望打破華藉練馬師首季頭馬數字。

Profiles of shimari   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-10-19 on 13:54
Quote:

On 2013-10-19 13:10, shimari wrote:
Quote:

On 2013-10-19 10:58, JimmyMa wrote:
Quote:

占SIR,你又話無謂睇既!但又知佢點講「蓮花盛放」既 !? 講笑。講真,蓮花既花期約五月至九月,雖然都無有關係。

琴日,係投注站聽到一個話自己係馬圈中人講,馬偉昌呢期心情唔係幾好。今日睇方向報就出咗篇大摩訪問提到有意羅致「雷神」做主帥,看來空穴來風,未必冇因。我還記得傳媒曾訪問各騎師對雷神來港打江山意見,大部份騎師意見都正面及客氣,唯獨「老馬蟻」既答案係就酸溜溜的。再精神分烈想深一層,莫生唔通單就苗生支持佢同有前馬王騎就訓身來港乎?原來係大摩至真!!

無論如何,今季騎師爭霸戰就一觸即發,馬迷係一面倒支持,希望有人打騎師破壟斷局面,同依家熱烘烘既電視革命都如出一轍,究竟聽日賭馬定遊行好呢?大家自己諗清楚嘞。

今次我喜歡「雄姿」。

今季騎師競爭異常燦爛,但練馬師冠軍之爭也亳不遜色。

個人認為,方、蔡、東、葉、摩,「碧快」之中,除了大摩意向不明之外,其他全不看好可以爭冠成功。因此,大膽推斷可能出現另一位華人冠軍練馬師。

暫時有兩位較有好感。

1.徐雨石

07至08年度曾經以51場頭馬取得第三名,同門師弟上季取得冠軍,當有一定正面激勵作用,今季勵精圖治,且看能否笑到最後。

2.蘇偉賢

雖然係新晉練馬師,但從成績來看,全不像新鮮人。不足兩月,已經在田、谷、泥取得頭馬。而且與前度波士關係依舊密切。再且與去季練馬師冠軍私交甚篤,再得前薛廄副練之助。據說季中階段馬房將會爆倉,暫不接受來投。從種種跡象顯示,這位練馬師今季成績令人期待,有望打破華藉練馬師首季頭馬數字。

修兄,我講嘅係先前佢對蓮花嘅睇法,可能你冇睇到,真係笑撚死人,咁嘅說話都可以講得出!完全冇sense!

Profiles of JimmyMa   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2013-10-19 on 15:46
Quote:

修兄,我講嘅係先前佢對蓮花嘅睇法,可能你冇睇到,真係笑撚死人,咁嘅說話都可以講得出!完全冇sense!

好似係新報有欄係咪?其實新報真係少睇,因為部份專欄內容水份太高,而且文字水平不太合格。至於梁生就可以不理吧....都退咗休囉。

Profiles of shimari   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款