登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 賽後感!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )
Author 賽後感!
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-04-27 on 11:29
Quote:

On 2015-04-27 11:24, jeff007 wrote:
甘佢地过尾場肯定更加仇深似海啦,不过估吾韋達都甘幫手,可惜田鸡心急呢

Jeff, 田雞排一檔跑中短途,過往都唔少紀錄係咁!

Profiles of JimmyMa   
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-05-03 on 01:01
死啦!從上次賽事之後,點解冇咩感覺呢。
都係時候去放兩個禮拜草,休息下先。
祝各位師兄繼續贏多啲,請呀!

Profiles of E-Pepper   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2015-05-03 on 21:18
修叔客串賽後談一篇吧,以免帖子下沉。

1R

今季新馬賽已舉行了2場,都是由2歲馬奪冠且爆冷勝出。

3R

沈集成今年質新馬成績可算是大豐收 ! 看來下季4歲系列賽場上,這廄將不愁寂寞。

4R

蕭家,過往主要入高價自購馬挑戰高獎金賽事為主。今年卻帶來這匹精心挑選的PPG。能一出即勝,看來會是一匹準一班馬。

7R

睇潘頓返回覆磅時,面上所顯露的疲態,恐怕是因努力減磅下所造成。一方面是不渴水,甚至焗桑拿減磅。面對酷熱警告,他的身體又可堅持幾耐呢?保重呀!潘神。

8R

「步步友」今季成功追平了「好爸爸」在07至08馬季所締造的一項紀錄。就是一季內三勝香港最高獎金的一哩賽。當然女皇銀禧賽,牠們也沒有放過。

今仗之勝當然是奠定馬王之名。在如此呼聲之下,馬主要力排眾議不遠征英倫,恐怕不容易。

歷史上只有一匹港馬曾於皇家雅士谷的女皇安妮錦標上陣,牠就是「好望角」。

Profiles of shimari   
E-Pepper

發表於: 2015-05-04 on 07:46
先多謝修哥!仗義之助,等小弟之愚見,尚可繼續留在凡間。
你嘅見解,又可令我重燃起一些感覺……真心感激!
賽馬資料庫論壇可貴之處,就在這𥚃。有時聽吓别人高見,或所見所聞,頓時令自己再有所提升。
不過去成都嘅機票已經買咗,就等當地麻辣火鍋……刺激一吓我嘅神經,返嚟再吹過!
在此亦希望跑到錯哂嘅戰利品無咩事,睇見佢踏上四百米線,步伐開始亂了,嗰心亦唔係太開心,始終有好多人輸咗好多杯奶茶錢。亦再証明,大摩好喜歡一啲不停俾好多錢買馬嘅忠心馬主。

修叔shimari

發表於: 2015-05-04 on 11:36
Quote:

On 2015-05-04 07:46, E-Pepper wrote:
先多謝修哥!仗義之助,等小弟之愚見,尚可繼續留在凡間。
你嘅見解,又可令我重燃起一些感覺……真心感激!
賽馬資料庫論壇可貴之處,就在這𥚃。有時聽吓别人高見,或所見所聞,頓時令自己再有所提升。
不過去成都嘅機票已經買咗,就等當地麻辣火鍋……刺激一吓我嘅神經,返嚟再吹過!
在此亦希望跑到錯哂嘅戰利品無咩事,睇見佢踏上四百米線,步伐開始亂了,嗰心亦唔係太開心,始終有好多人輸咗好多杯奶茶錢。亦再証明,大摩好喜歡一啲不停俾好多錢買馬嘅忠心馬主。

祝一路順風,展開麻辣之旅。
關於馬主話題,不知道你有沒有看過「軍事」系馬主梁芷珊的一段文章呢?主題是練馬師、騎師、馬主的三角關係。

E-Pepper

發表於: 2015-05-04 on 13:16
多謝哂 !修哥
馬主梁嘅文章,我未睇過!
唔知修哥可否提供一下呢?有勞……
如果唔方便的話,俾條Link我自己去睇都得。

修叔shimari

發表於: 2015-05-04 on 15:04
這是「果報」的連結:
http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/culture/art/20130917/18425952

值得一讀。有感。

另外側聞,「駿馬名駒」有可能取代「戰利品」出戰安田記念賽。

E-Pepper

發表於: 2015-05-05 on 07:56
謝謝你!修哥。
文章已看完,係咪有實力嘅生意人………我只能講呢句!
騎師太識做生意嘅!…………我唔想講多句!
練馬師應該要識做生意嘅!…………我可以講多兩句,唔怕貨比貨,最驚你袋口裡冇貨。你要左輪有左輪,要AK有AK,你再有貨啲連地對空飛彈都俾到你……哈哈哈…………!!!
不過用自己最喜歡嘅睇法,答案今日話哂比你知!

E-Pepper

發表於: 2015-05-14 on 18:47
完成麻辣之旅,當地美食,到現在舌頭還在回味!妙極。
但係睇完昨晚嘅結果及影片,潘頓失蹤,十三少一係就遊馬河,一係就追唔切。雷神繼續獨大。喜見郭能騎告仔嘅馬,每每有驚喜,講真句,lronMan嘅騎功,係英愛只屬二三流,但係喺香港,就夠用有餘。本地騎師中,梁家俊嘅進步,大家有眼去欣賞,連阿萊嘅壓綫絕技,都開始成型,下咗幾多苦功,就得幾多收獲,抵讚!唔似啲師兄弟,返到凱旋門同啲馬主講S
urprise。我真係想代馬主講句'Surprise,仆你個街啦!'。

E-Pepper

發表於: 2015-05-14 on 18:50
係!差啲唔記得問聲。
船兄!好噃啲未?
保重呀!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款