登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 馬季完結
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 馬季完結
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2015-07-13 on 12:30
今季賽事眨下眼又完結,而年紀越大,越覺得時間過得越快。

回顧今季HKDB係毫無進步到,因自從前幾年失業後,經已身體力行要做番D賺到錢、又或者幫到自己將來既野,而馬網暫時我仍然係唔覺得可以做到。所以辜負了各位的期望。
記得季中曾與PM、SAM同林老闆茶聊時,傾過幾個FUNCTION可以增加,我諗下季如工作上仍然安穩,應該可以於季中增加到,但大前提要工作上穩定先。

最近有份老牌報章倒閉了,亦一直有感紙媒係夕陽行業,但小弟無能,仍然不敢跳出此圈,所以新季希望一切如常,再找到多一些兼職,我就心滿意足。

在此多謝各HKDB網友支持,而之前有訊息通知在國內一些城市,上HKDB極慢,在此我只能講我無能力改進呢方面,因為我唔可以確定係香港傳送上國內某城市既資料,會用咩方法去過濾,而過濾時花費多少時間,我亦不能掌握到,所以我只能夠確定香港方面無問題,其餘的我真的無能為力,在此先向某些會員致歉。

而下季無論多少人參與HKDB,本站仍會繼續運作,直至某一天我轉行或無能力兼顧。

在此多謝獲利,多年來一直在公在私幫助我,令到我可以仍在這圈子堨穻s。亦希望獲利在自己的工作上,能得到大突破。

其餘多謝各位手兄如摩仔、占SIR、SIR、肥波、PM、SAM哥、林老闆、ricky生、修兄、marko等等不能盡錄,在健康上或HKDB網站上提點我。

新一季開始,我會加入評馬協會,想識多D人希望對自己工作上有幫助,和摩仔傾過,真係唔可以再龜縮於自己範疇堶情A希望下季呢方面自己會有進步吧。

再一次感謝各位支持,下季再見。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
a1638hk

註冊於: 20/02/2003
發帖數目: 95
發表於: 2015-07-13 on 13:13
感謝船主.

Profiles of a1638hk   Go to the user WebSite a1638hk   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2015-07-13 on 13:23
船兄,
我地多謝你都未黎得切啦!
呢個網咁好用....物超所值架喇...
希望大家黎緊都賺多D....

Profiles of hinchung   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-07-13 on 23:37
公道在人心, 香港馬會夠大未?人力資源夠多未? 但看看船主創建的資料庫, 不僅方便使用, 還清晰簡潔. 你估人人可以做到!?!?

我們不能否認, 船主已經很多年為這麼多網友作出貢獻, 我仍然相信這個世界是公平的, 為此, 他應該得到一些好的回報.... 就是他的健康變得更好. 其他並不重要. 沒有人關心你多過你自己 = 仍然要靠船主自己找解決方法. 但至少不似賭馬,我相信船主自然地會得到好健康的回報. (Sorry, 我沒有宗教信仰, 所以,這不是宗教信仰)

Profiles of marko   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2015-07-14 on 10:25
明解船兄之網頁非由廣告收入為主,而能延續至今實屬能耐之人也,亦對一眾出心出力出時間為船主付出之會員們致萬分敬意,我ricky生只係定時定候開個壇作個法抽吓水啫!實則上全無建樹者也...

恭喜船主將會更上一層樓成為評協會員,來季我有一個希望...就係回扣降至5仟及三T回復4瓣派彩,靠你喇船兄...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-07-14 on 12:16
Quote:

On 2015-07-14 10:25, rickytlb wrote:
明解船兄之網頁非由廣告收入為主,而能延續至今實屬能耐之人也,亦對一眾出心出力出時間為船主付出之會員們致萬分敬意,我ricky生只係定時定候開個壇作個法抽鴾啫!實則上全無建樹者也...

恭喜船主將會更上一層樓成為評協會員,來季我有一個希望...就係回扣降至5仟及三T回復4瓣派彩,靠你喇船兄...

可惜船主加入的協會主席是個連乜嘢叫做"有分在手"都未識分,一隻70分馬降至5班得36分,贏一場加10分,變46分,咁叫做有分在手?但數就真係計得冇錯H,70減46,等於24,仲有24分在手,真係笑撚死人!

Profiles of JimmyMa   
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-07-14 on 12:23
占兄!嗰個主席噉攪笑???
噉點評馬呢?

Profiles of E-Pepper   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-07-14 on 12:54
Quote:

On 2015-07-14 12:23, E-Pepper wrote:
占兄!嗰個主席噉攪笑???
噉點評馬呢?

我有圖為證架!不過上載唔到上嚟!其實"有分在手", 是例如形容一隻新馬52分起步,贏了一場加至60分,再出的話,如果你認為可以再贏同認為此馬值60分以上,就可以用有分在手來形容!點可以用一隻70分起步降至36分再加10分至48分,說有分在手!真係請問依位主席,由70分起步,降至四,五班邊隻馬冇分在手?

Profiles of JimmyMa   
渔夫1368hk

註冊於: 13/06/2013
發帖數目: 167
發表於: 2015-07-15 on 16:00
船主.加油.都算系好的开始。

Profiles of 1368hk   Go to the user WebSite 1368hk   
rickynkee

註冊於: 07/07/2015
發帖數目: 12
canaca
發表於: 2015-07-16 on 00:46
thanks

Profiles of rickynkee   Go to the user WebSite rickynkee   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款