登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2017 - 2018 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,100 元 正, 人 民 幣 950 元 正 。 月 費 計 劃 為 港 幣 200 , 人 民 幣 170 元。

各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

還沒有帳號嗎?請建立帳號
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home, , , , , ,

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 道不同,不相為謀
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 道不同,不相為謀
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1012
Hong Kong
發表於: 2018-07-05 on 15:30
Quote:

On 2018-07-05 14:14, himhim88 wrote:
感謝船主多年來提供賠率給我輩賠率糸的馬迷,祝願船主馬運亨通,過關連勝😊

謙謙先生,一望,2003年註册,15年來,發帖數目=1。
一係默默支持唔洗出聲,一出聲就祗有撑場,又精又貴。
真要讚賞謙謙先生。亦真係抵船主叻叻H。

至於那位包頭先生(敝稱之為Bold Head),在FB內亦說及:「....你(船仔)夠膽就垣I馬會封信出嚟,証明馬會6月30日開始取消連結給傳媒,我就跪係度同你道歉!...」

我想舉一例,祗一例,頭條日報馬網 (hd.stheadline.com/racing/racing_odds_win.asp ),
27/6及之前, 賠率一切正常。
1/7,4/7,巧合地賠率没有了,得一片空格子,已没有WQP等等之顯示,萍果維持。

這証明,HKJC確有對傳媒或使用者明言,cut line 是在30/6,並非如包頭所說話船主玩嘢。

其它類似情況,大家可以自己再揾揾,以之佐證。

其實,一個頭條網的情況(7月1日開始無賠率),已經可以令包頭跪低向船主道歉,再咻h兩三個傳媒例子出嚟証明,跪低之前,似乎要放㩒釘先,然後再跪。 誠如獲利兄說,祝佢早日康復喇! 而其他船仔好友,當然繼續祝福包頭先生,繼續永久包頭。

而船主跟本唔洗咫E會証明信出嚟,有啲人,不配。

Profiles of pmengineers   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 8888
發表於: 2018-07-05 on 16:00
Quote:

On 2018-07-05 15:23, samana wrote:
船兄及各位大哥, 小弟在此平台有幸結識你們, 實實在在的也學習到不少的知識, 甚至有段時期, DB是我生活的一部份. 感謝船主, 也感謝各位的付出!

作為吃瓜群眾, 我認為可能當中有某些誤會. 姑不論什麼情況, 大家都是幾十歲人, 且就和氣生財, 這件事就過去算了.

平心而論, 兄乃一船之主, 何去何纵仍需要你說了才算.所以, 真心地希望船主收拾心情, 重整旗鼓, 讓這只船繼續乘風破浪, 永遠前進!

為何我只選擇回這帖?而其他帖一論不回?唔係我唔想講多謝你地支持,而係我覺得我唔想再講呢件事,我越講,只會令件事更煩。

SAM兄,呢個帖出完,我都睇到FB之後既留言,我曾經有諗過再搵證據,就係收到風,七月一日某報賠率版係無賠率。我用晒我所餘無幾既人脈幫我搵個份報紙出嚟,最後搵到,但原來人地個日係人手打既,出版係有賠率。

到最後某好友同我講,你搵到呢個,之後就又要搵其他架啦,唔通我要一直圍住呢件事轉、煩?

識我既人就知我為人,唔使解釋
唔識我既人,就更加唔需解釋

所以我除咗呢個帖,我再無任何follow,唔需要證明了。

到我最後回呢個帖,係因為我講咗會退番會費,絕無挑釁之意,如果我係有挑釁之心,就唔會只出一個帖。

講咗我想講既野,就無再想再係呢件事度發聲。

搭句咀,各位,在心中。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
笑馬由人samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3251
發表於: 2018-07-06 on 13:02
船兄, 小弟天性怕”事”, 故喜歡做和事佬. 那些不开心的事, 也就不提了.

說到DB目前的服務, 於性價比那是冠绝同行的, 相信没有人會有异議. 在目前的基礎上略提高收費, 估計也能得到一眾鐵粉的支持.

然而, 在商言商, 如果每年需交14万”版權費用”, 我認為就成了一個高門檻, 以目前的收費會員, 已經習慣享用低消费高福利, 是所謂的既得利益者, 大幅度的提高就會產生一個心理關口. 在另一方面, 為什麼有些網站收取天價仍然有老襯, 本站大件夾抵食, 却也仍有空缺, 相信當中也是有些深層次的問題存在. 也就是說, 本站需要作出大規模的改良 方能大量吸引高鐘客.

小弟以為, 除了精神上的支持, 各位船友也应該面对現實, 提供一些實質性的建議, 方能替船主分憂.

以上僅為個人意見供参考, 算是小弟多言了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
船主~~home

發表於: 2018-07-06 on 13:09
此帖已到此為止,請不要再說。
謝謝合作

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 5984
發表於: 2018-07-06 on 19:30
感謝船主,一切在心中!

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1906
發表於: 2018-07-08 on 10:26
一個字:撐∼!

鑽石級CDROM 文武謹啟

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
afanti

註冊於: 08/02/2003
發帖數目: 71
發表於: 2018-07-10 on 01:22
梗係撐船主!

小弟都係骨灰級CDROM

Profiles of afanti   Email afanti   
船主~~home

發表於: 2018-07-11 on 12:22
致前會員jimmyma
因仍未收到閣下的香港銀行戶口或馬會投注戶口號碼,故HKDB未能將2017-2018全季會費,共銀$1,100退回給閣下。
故已將該筆為數港幣$1,100,全數用閣下名義捐到保良局。

附件為收據。

再次感謝每一位支持,謝謝。

美丽精英(089)089

註冊於: 02/03/2005
發帖數目: 805
广东省惠州市
發表於: 2018-07-12 on 01:22
05年上船,感谢船主!感谢杨俊兄!有你们在,对赛马越感喜欢,祝大家一帆风顺,7月15日大赚过暑假

Profiles of 089   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
hhr3216888

註冊於: 08/09/2012
發帖數目: 42
發表於: 2018-07-13 on 11:18
入DB做普通会员几年及短暂交费会员以来,在船兄的DB获益良多!由兄之程序中感知,兄乃一耿直开源之人!船兄,无需理会活在口舌之间的人,一如既往,继续开船!

Profiles of hhr3216888   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款