登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 開倉論英雄 黎昭昇 vs 伍鵬志
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 開倉論英雄 黎昭昇 vs 伍鵬志
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2022-09-27 on 01:56
其它人我就唔知了,本人就愈來愈鍾意+崇拜此位養馬師黎笑聲了。

如果佢能夠到季尾唔達標,到時唔知霍老爺同蘇保羅返唔返來,擺番幾十席慶祝一番?

再講,夜馬又見多兩位練馬師揾兩位騎師騎晒五六隻馬。伍仔就用頓哥+霍仔. 呂+堯毛可厚非,如此推算。。。不如叫馬會開個盤口啊。。。。

黎笑聲又媽邊兩位騎師?

大熱 = 冇馬出級數 配 冇馬騎級數,天仙配 。。。同姓三分親,黎海兄 + 黃俊 sure win

馬會又可破歷年最快封盆時間,一開售一秒封盤。

計下數,兩練用兩騎師對調, =合馬會例。二十位練馬師用十位騎師夠啦。 到時馬會又點改例啊? 唔通揾鄧光榮果套, 乜乜堂口坐堂代號 42x 比例去拆解? 有趣 有趣.

Profiles of marko   
marko

China
發表於: 2022-10-05 on 14:16
既然開始鍾意黎養馬師,暫時好似重企在我這邊,馬會請新人, 用到多層超能系統"因“別(簡意 "有能用!“)萬一夜馬出差錯, 點拆???

..... 佢見馬會歷史悠久,威名遠播,論年資, 有如可敬老人,連眉毛都過長,所以貼身服務,"替替” 馬會眼眉 。。。 贊

但另一方面,咸濕金槍威一年三甲不入的 "富存大師" 噤熱win得,霍仔係唔係打算"自割",以後唔騎威哥 d 馬啊? 佢點拆 ???

marko

China
發表於: 2022-10-06 on 01:37
結果。。。霍仔富存大師冇影,尾場威哥大熱黃腳雞, 跑第三!!就霍仔去贏...方仔隻幸運之神。 真巧合啊!

令人感到神的安排多奇妙,六環彩普通奬都有成十八萬。 要怪,就怪自唔夠爛口,今期開 。。。碌碌七唔發死 667584. 中了,18萬。

修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2022-10-09 on 13:31
呢個英雄論,按理現時尚早,不過修叔睇佢又係用超多佩備掛馬頭,就真係好感麻麻。

對我唯一安慰是,蘇保羅上季等埋我先開齋,依家有佢同鄉陪我,算係同是天涯淪落人。

Profiles of shimari   
marko

China
發表於: 2022-10-14 on 12:21
7月18日都未開操,已提及 quoted " 黎昭昇早志仔在馬季完前七八日已收馬,至今日多五隻馬。 佢係蘇保羅同鄉。。。。。但我肯定伍鵬志會好d.....原因。。。。
投資一匹馬分分鐘百幾二三百萬,你會唔會俾自己子女去雞校讀大學?馬主一樣。 所以睇嚝互L昇,暫時已出現葉楚航形象!(四五班霸主)

9月27日 quoted " 黎笑聲又媽邊兩位騎師? ......大熱 = 冇馬出級數 配 冇馬騎級數,天仙配 。。。同姓三分親,黎海兄 + 黃俊 sure win,。。"

雖有文為証,10月12日夜馬用黃俊開齋了, 連自己都唔信! 只想贊黎練懂得 relax 人生。出擊贏完一埸,就跟住日馬十埸,半隻都冇出馬。 鐘意點就點。 最少心情輕鬆,點都比有出馬 relax d. 可能想保持水準努力去“唔達標”,等霍老爺返來齊慶賀?

(假如另一角度睇,過多五六十年,他做了乜,又代表乜?所以點做又有何分別?就如現在,有人話我知郭子猶的點點滴滴威水史嗎? 又有何分別?)

h7667

註冊於: 19/09/2011
發帖數目: 140
發表於: 2022-10-14 on 14:06
下周三黎有隻自己引入"星之"报名.
赛前係佢自己同顿哥两个一手操练, 依隻可以睇到依个练马师有几多料啦.

Profiles of h7667   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2022-10-16 on 11:59
「星之寶」算係聲哥由新西蘭帶來「嫁妝馬」。

我無做統計多年,依稀印象每季係谷草一出即勝PP,都是一二匹起止。如果能夠贏到,都一定分加,我講印象分。

Profiles of shimari   
marko

China
發表於: 2022-10-20 on 00:11
"星之寶" 果然一開飛就成熱門,到開跑都有6.7倍,証明俾好多人睇好。

在這毒特馬圈,加上好似馬會自成立以來,未有一隻初出馬輸阻,會被問話,更不會罰騎師停賽,簡直是 “輸馬免問金牌” (問都多餘,只會俾人話佢問話"超低B")

所以, 用反面教材去痗q, 佢點都有料 。。輸馬。 (正如羅冠軍練馬師 "路路醒" 底出,韋十三隻 "都靈太陽" 香,62倍 "玖" 入圍 ... 免問)

marko

China
發表於: 2022-10-22 on 15:00
發表於: 2022-10-21 on 00:10 ==> 10月20日已經寫....

令和 3 - 4年 呻屍作對

黎練食齋等地震

逹標有難自有因

又一隱退至過癮

。。。。。此詩抄自鵝頸橋底, 第三碌電燈柱。

2022-10-21 馬匹退役及轉馬房...
日期 馬名
10-21 與龍起舞 昇 轉 希

這只是開始的趨勢?? 鵝頸橋底超勁!!!!!! 馬試完閘後拉倉? 馬主型到爆.

黎練 加油

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2022-10-22 on 17:23
睇佢試閘唔太規矩,昇仔覺得搞佢唔掂,又睇下過去希C度如何。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款