登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 2022-2023 笑馬由人
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 下一頁 )
Author 2022-2023 笑馬由人
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2022-09-18 on 08:16
無睇二日「鋪士」原來有這麼多火花飛迸,連匿跡江湖多年的「李露媚」也出「蕉」了。讃!👍👍👍
好耐無睇cctvb了,這二天偶然看到了「super」,果班姐仔搖頭擺尾哋不知幾落本。老婆話應該收好多人工嘍。我笑笑答恰恰相反,正因為人工少,所以希望有「突破」。😃😃😃
講返「老黎」,有份操無份騎,小弟覺得應該無問題,最緊要就係有份贏,對嗎?名利圈中,這班朋友一直不舍得放棄,我覺得是還有一定的生存空間,不然的話,自己唔食,老婆仔女都需要「開飯」吧!
積分王開咗二次熱門,果不其然,編場大員又安排一場「絞腦汁」H賽事,大熱門都有五倍几,又係「靠撞」時分啦!
又見講到「庸醫」,去季靠「庸醫」几匹冷野幫補,唔使克扣老婆啲買餸錢。季初留意到好似「庸醫」多咗偏用「周班長」,估計短期內會有火花飛迸了!所以就首選咗依場隻「潮州粥」做早餐,查實上季在4班已經有啲瞄頭,而家都到咗5班中,點計都要「開齔陛v啦。次選就依照「劇本」,十三少只「滿貫」去季尾爭几日都迫不及待拉倉,應該都几「急」下,不過礙於「南非」老鄉面子,今仗先入個位交代下,二師徒食條二重彩咁就和味道了!
R4. 首選 11.潮州大兄
次選 10.滿貫摯友

各位好運!👍👍👍

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2022-09-18 on 12:11
Quote:

On 2022-09-18 08:16, samana wrote:
無睇二日「鋪士」原來有這麼多火花飛迸,連匿跡江湖多年的「李露媚」也出「蕉」了。讃!👍👍👍
好耐無睇cctvb了,這二天偶然看到了「super」,果班姐仔搖頭擺尾哋不知幾落本。老婆話應該收好多人工嘍。我笑笑答恰恰相反,正因為人工少,所以希望有「突破」。😃😃😃
講返「老黎」,有份操無份騎,小弟覺得應該無問題,最緊要就係有份贏,對嗎?名利圈中,這班朋友一直不舍得放棄,我覺得是還有一定的生存空間,不然的話,自己唔食,老婆仔女都需要「開飯」吧!
積分王開咗二次熱門,果不其然,編場大員又安排一場「絞腦汁」H賽事,大熱門都有五倍几,又係「靠撞」時分啦!
又見講到「庸醫」,去季靠「庸醫」几匹冷野幫補,唔使克扣老婆啲買餸錢。季初留意到好似「庸醫」多咗偏用「周班長」,估計短期內會有火花飛迸了!所以就首選咗依場隻「潮州粥」做早餐,查實上季在4班已經有啲瞄頭,而家都到咗5班中,點計都要「開齔陛v啦。次選就依照「劇本」,十三少只「滿貫」去季尾爭几日都迫不及待拉倉,應該都几「急」下,不過礙於「南非」老鄉面子,今仗先入個位交代下,二師徒食條二重彩咁就和味道了!
次選 10.滿貫摯友

各位好運!👍👍👍

咁場隻格地冷跑千六米應該仲未到位隻10號仔幾好禍

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
晒馬samana

發表於: 2022-09-18 on 12:53
Quote:

On 2022-09-18 12:11, dynamic wrote:
Quote:

On 2022-09-18 08:16, samana wrote:
次選 10.滿貫摯友

各位好運!👍👍👍

咁場隻格地冷跑千六米應該仲未到位隻10號仔幾好禍

依場係千四米呀,林老板!👀

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
bill13

註冊於: 29/03/2003
發帖數目: 86
發表於: 2022-09-18 on 15:53
勁呀 晒馬兄

Profiles of bill13   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2022-09-18 on 18:14
晒馬兄,恭喜首先得分 !

Profiles of shimari   
晒馬samana

發表於: 2022-09-19 on 16:16
多謝二位鼓勵,「陪砲員」做下步速乃份內事。
見到「馬可」哥都好勤力,連夜趕場研究周三的練師王了,真係后生可畏,敬服敬服!😃😃😃
咁小弟都笨馬先奔,早啲做下功課,希望有多啲時間比別人潑下冷水,解解秋暑。
有如「馬可」哥提及,沈大師又空群而出,似有所圖乎。小弟的焦點係第六場:

同場多匹馬,兜亂龍鳳配:
#1 合伙,原配小何,轉班班.;
#6.天寅,原配H小霍轉比小何;
#7.機械,小霍無馬騎捱輝哥義氣,成個暑假尾操左五課哦;
#3#8,原巴度馬轉晒比二大冤家潘和雷;
⋯⋯貴圈好亂好亂啦!

上日不利步速下仍然入Q的「包裝風雲」,aa再出,莫非要再拚個明白?
同場又出只「合伙精英」,新歡禮連操三課,棄「變數」而選騎。何仔未交代馬,有意轉洋牌出擊?

淨係依兩件點取捨,巳經抓爆頭了,歡迎各位吹水兌水,冷水熱水,受教無類!🙏

晒馬samana

發表於: 2022-09-20 on 12:42
貴圈咁亂咁亂,好彩有早年從老五馬經偷師學藝H一招半式拆拆局:

#1 合伙,去季處女馬,轉班班騎似係想要交代H格式。慮磅重,馬又初跑氹仔,體重增左27磅,好多負面情緒喎,如果太熱又怕誤上副車。

#2 合約,六歲馬上季已經搾得太多,俊仔雖抓慣抓熟,也不敢抱太大期望。

#3 追風,七歲馬,評分見頂,雖有潘雷牙較戰之說,路合最多比到位佢啦。

#4 健康,七歲馬,上季屢拼僅位,看似已走下坡,減夠分才諗了。

#5 包裝,上仗證明三班能力,可跟可追之馬,當然要跟,只係由冷變熱係咪值得博嘍,講實馬又唔係超,始終又加多左2分了。

#6.天寅,小霍轉比小何騎,有啲告氏手影,隨時好醒又隨時無影。自購「搵食」馬,可龍可蟲,這几天間中有雨喎,會唔會開中「軟飯王」果瓣呀?

#7.機械,小霍勤操必想有收獲,七歲馬評分都係有少少窄,馬似係長啲更合適,減低啲分跳程再跟。

#8 川河,去季處女馬今季已熱身一場后巴轉雷,雷神揀騎本應看好,不過4歲馬季首場即減一分,似乎評磅員不睇好,雷神又好似做完手術啲麻醉藥未過咁,等佢暈針醒咗先算啦。

#9 變數,班班棄騎?上季3班掙扎左大半季僅有一位,似乎返落四班先啱造,不過睇返過往都係因為檔位好劣而影響到表現,小白菜如果控住步速,自己且放且走,輕飄飄的真係又有機比佢放到,而且重左26磅係吉兆。小白幫手丁仔出國去騎馬,返嚟點都會醒返三二隻補血H。

嘩啦啦⋯⋯貴圈真係好亂好亂!賣個關子先,係咪等明天睇埋賠率走勢先好貼啦!

marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2022-09-20 on 15:03
真係好懷念以上這種分柝/拆局, 回憶係用錢買唔倒, 我重覆睇了三至四次。 本人就感激這份回憶再現眼前,就算輸死都抵。

晒馬SIR, 先聲明,係你講。。“歡迎各位吹水兌水,冷水熱水。。。” 我先敢講。 但我本人只在近十年先見"吹水"這名詞出現,而我一傷情願的理解係等于bullshit 鵅A(聼埋我講先)即係=輕輕鬆鬆隨意講。。。。。而且這世界不論政府,職埸,歡埸。。。根本充滿 bullshit,並無不妥。

我係想贊你,贊我自已,以及絕唔少得H修爺 。。。。。我地係用捅Q的人生生命時間付出的,這先係 bullshit (吹水?)的可貴,簡直係 best shit. (唔該你睇鴾晶d 電影,有邊套唔係狗屎尿屁?但幾咁收得!good shit)

但我就唔知幾時老五會出律師信俾船主收版權費了。。。又拆局,又扶乩。。。(話之佢。。。我身為最忠心汗監。。。就借鏡日俄戰爭典故算了)

第六埸得九隻馬都亂成緊,我冇晒馬SIR你噤有本事刨/拆這一埸。。。。除了拉叔同蔡神仙1.2倍獨贏公衆熱門外, 往往就邊隻熱, 就死邊隻??(奇怪,點解冇騎師用自已生痔瘡為理由而輸馬?)

我唔識睇馬,就只好論人。。。。老苗多年吵話唔夠好騎師俾佢用,隻健康在望,我估蘇兆輝點都有料過周俊樂掛?隻馬上季出十三場冇win. 而蘇兆輝又幇隻馬贏過。

Profiles of marko   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2022-09-20 on 21:55
對於亂局,我只有一種處理,放棄 !

不用明知山有虎,偏向虎山行,賽事何其多。

Profiles of shimari   
晒馬samana

發表於: 2022-09-21 on 10:33
Quote:

On 2022-09-20 21:55, shimari wrote:
對於亂局,我只有一種處理,放棄 !

不用明知山有虎,偏向虎山行,賽事何其多。

唔怕修兄笑話,小弟「開飯局」都係要靠「AI」做經理。研究下「殘局」,純粹係開動下腦筋,推延「白金信」發作!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款