登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 9 25 練馬師王 。。。 姣婆守寡
Author 9 25 練馬師王 。。。 姣婆守寡
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2022-09-22 on 00:46
唔駛問沈集成出成十三隻,羅富全都出十隻,大熱次熱所在。 真係噤簡單?騎師王一樣,頓哥鬥拉叔格局?邊個贏都唔駚恨啦。

本著要有份爭稱王,坐底要贏兩埸win。 但沈/羅兩位七八年內, 一場出三隻未試過一次三隻全入晒嚟。換言之,各減出馬一兩隻。

噤就難搞了,其餘有五位練馬師出七隻馬以上,如果平均十倍叫做冷門,買晒就冇肉食,何況未必贏硬範圍內。

今次姣婆想唔守寡都唔得。(話唔買,結果又買!) = 留番夜馬範圍叫做細d 先姣過。

Profiles of marko   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2022-09-24 on 19:09
今季跑咗四次賽事,無論騎師王同練馬王,都分別由唔到人咧魽C而練馬師王曾未有編號1贏出(通常都係大熱),再加埋羅富全師承蔡神仙季初差差地。我自己就唔會睇羅富全。
我自己就買咗十蚊伍鵬志,望佢三、四、五場城髐彌漕麮袌I,得既話20倍夠食個豐盛早餐了。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
marko

China
發表於: 2022-09-24 on 20:49
收到,又係我呢d 最忠心汗奸出埸擦鞋時候,馬上把船主選擇數據化。

1. 騎師王係走地盤,如果第二埸就封盤,馬會何來吸多d 投注? 頓哥隻加州擺明公衆熱門,所以頓哥故全大局,就頭兩場唔好贏(正合丁仔練王變冷)蘇兆輝要撐住騎師王個盤。

2. 次熱蘇兆輝手上有三隻熱門,兩隻係伍仔,的確有資格爭練馬師王。 20 倍練王抵買過分開買伍仔兩隻熱門。(輸贏一件事)

3. 最睇唔明係女健威,(唔好忘記,我地對手係馬會)控盤員晨早set 好由熱到冷排落去,但開售時得八倍,重要變成七倍半,估計原先係十二至十八倍,搞亂排落去控盤次序。你話為乜了?(唔通睇阻我拆穿馬會支持威哥咸濕?。。冇理由掛?)

船主~~home

發表於: 2022-09-24 on 21:47
同意,雖然話練馬師王編號同賠率應該係兩回事,但以騎師王嚟講,理應係由熱到冷咁排。而且仲要係開售經已排序唔同,真係唔知咩原因了。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2022-09-25 on 09:41
Quote:

On 2022-09-24 20:49, marko wrote:
收到,又係我呢d 最忠心汗奸出埸擦鞋時候,馬上把船主選擇數據化。

1. 騎師王係走地盤,如果第二埸就封盤,馬會何來吸多d 投注? 頓哥隻加州擺明公衆熱門,所以頓哥故全大局,就頭兩場唔好贏(正合丁仔練王變冷)蘇兆輝要撐住騎師王個盤。

2. 次熱蘇兆輝手上有三隻熱門,兩隻係伍仔,的確有資格爭練馬師王。 20 倍練王抵買過分開買伍仔兩隻熱門。(輸贏一件事)

3. 最睇唔明係女健威,(唔好忘記,我地對手係馬會)控盤員晨早set 好由熱到冷排落去,但開售時得八倍,重要變成七倍半,估計原先係十二至十八倍,搞亂排落去控盤次序。你話為乜了?(唔通睇阻我拆穿馬會支持威哥咸濕?。。冇理由掛?)

類似情況,「騎師王」都偶然出現過,不用太著意......

小告掌握「星球馬」,呢12分真係十拿九穩,再贏1W!P就叫糊,熱門中看俏。

冷門中,肥文係不可或忘。

今季鬥志如虹,短短五之賽事,已經將馬房最高分馬上戰場,如此水銀瀉地,輸人不輸陣。加上晒馬兄點評,都難成冷門,睇吓精銳盡出嘅「金鑽良」今日又會有咩表現。一票支持

Profiles of shimari   
marko

China
發表於: 2022-09-25 on 12:59
好熱鬧啊,既然修爺噤俾面都參與(估計係見船主都百忙中噤難得陪我癲)我就拆埋今期個貞操牌坊。

十二點時,告仔和女健威賠率下降,馬會唔想輸噤多俾投注者?一係陷阱一個?

如果告仔隻星球輸到冇影,頓哥要易容出街都似。但衆人忘記剛剛夜賽,騎師王係何堯/蔡紹雙雙起飛,何堯做騎王,而告仔變練王。 以馬埸輪住開飯(論),真係呢三條友玩晒 +鍾易禮變cold? 緊就頭痕了。告仔少了3/5隻!? 以3.25賠率,不化算。

所以都係淫性難移之下,要咸濕女健威。 但要等到臨尾先出帖,學足馬圈玩法,免伸手派跟倒(輸了,最少冇乜人跟風受害。)

marko

China
發表於: 2022-09-25 on 18:18
跑完第八埸,重有十位練馬師可以在數理上稱皇,晨早叫自己唔好掂架啦。 抵死。

上星期已想指出伍仔,佢令我挖目雙盲,開齋馬可以整隻二十幾倍,之前 + 今日邊隻頂頭大熱都全win 唔倒。 可以講後生可畏,絕對可以在馬圈混。 好野。。。可惜唔會係我碗湯。

至於羅富全,早期整隻賽得意,今期重勁,頓哥隻"路路爽"果頭綠晒燈,跟住就出隻頓哥試閘棄騎"路路醒",配合得天依毛逢。 蔡羅兩師徒好傾下,食飽晒啦(又中又西,比滿漢全席豐富。)

難為d 馬迷陪葬做祭品姐。

船主~~home

發表於: 2022-09-25 on 18:26
係,最後仲由蔡神仙食埋練馬豬王,飽到滯。

修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2022-09-25 on 18:41
Quote:

On 2022-09-25 18:18, marko wrote:
跑完第八埸,重有十位練馬師可以在數理上稱皇,晨早叫自己唔好掂架啦。 抵死。

上星期已想指出伍仔,佢令我挖目雙盲,開齋馬可以整隻二十幾倍,之前 + 今日邊隻頂頭大熱都全win 唔倒。 可以講後生可畏,絕對可以在馬圈混。 好野。。。可惜唔會係我碗湯。

至於羅富全,早期整隻賽得意,今期重勁,頓哥隻"路路爽"果頭綠晒燈,跟住就出隻頓哥試閘棄騎"路路醒",配合得天依毛逢。 蔡羅兩師徒好傾下,食飽晒啦(又中又西,比滿漢全席豐富。)

難為d 馬迷陪葬做祭品姐。

呵呵,「神仙」未開總制,就贏「練王」,以後好
辦事囉。

「巴豆」同餵「神仙」?

巨蟹男嘅「蔡潺」同射手座嘅巴度,究竟係咪朱聯BIG合呢 ? 答案係同床異夢嘅多。

射手座向來事業心平平,七成玩樂,三成工作,是處世格言。要俯首稱臣,嚴格執行神旨,似乎是強人所難。看來「雙神」組合,仍未決裂。

Profiles of shimari   
船主~~home

發表於: 2022-09-25 on 23:21
五次練馬師王,四次28分,一次24分卦王。睇嚟要等富全同阿菜發威先可以突破。

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款