登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 韋達騎勇猛神駒最後一百米有無騎呀?
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 韋達騎勇猛神駒最後一百米有無騎呀?
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-05-16 on 23:03
我完全覺佢似循例推下咁
連第三都無埋

咁騎馬都得???

策騎指示話留後,但出閘快,好心早點拍上去
呢個冠軍叫佢收皮啦

Profiles of sxeditor   

發表於: 2007-05-16 on 23:08
可以睇到心驚~~
我咁大個仔未見過一個騎師咁騎馬
唔係買左唔輸得,係好有俾老千屈感覺

以韋達搏不老英雄同搏呢隻勇猛神駒末段動作頻率
真係俾第個一早停左牌

河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-05-16 on 23:25
Quote:

On 2007-05-16 23:08, sxeditor wrote:
可以睇到心驚~~
我咁大個仔未見過一個騎師咁騎馬
唔係買左唔輸得,係好有俾老千屈感覺

以韋達搏不老英雄同搏呢隻勇猛神駒末段動作頻率
真係俾第個一早停左牌

佢轉第一個彎都真係仲怪,咁走法隻馬有第五都算叻

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2007-05-17 on 00:28
賽後報告,競賽小組完全覺勇猛神駒盡晒全力
及韋達鍾意點跑就點跑,真替白德民及好多未盡全力被停賽停牌的外籍騎師難過,萬成更加添
佢的十七寸手都不及韋達

我金仔今日起真係要同韋達絕緣
都係起毒誓時候啦
再買此人單w或wp及以他做膽
都要死無全屍至得,哈哈
我d毒誓素來都可幫我一把

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-05-17 on 12:14
金兄,

韋達這類跑姿,這兩個月都已發生多次,但佢得天獨厚。不過,個個騎師都有這種情況。強如巫C2有時都好誇張。其實每季都有此等情況,但監管的大員還是我行我素.....

還記得上季尾,我重注(單場及過關)由萬哥策騎的"多多勁駒",最後幾十米D動作令人難以接受。今季初,連胡伯都騎佢開齋啦!

你唔買達哥單w,在某程度上已成功了一部份,因為佢 D Win通當過熱。

賭馬論鬥志,近期都是柏寶及杜利來可靠D,起碼跑比你睇。

Profiles of rodney     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-17 on 12:51
金兄,
我都同意Rodney所講, 唔買韋達W, 係一个自保的方法, 您睇佢琴晚幾隻馬:
馬必湯- 253萬
贏得精彩-261萬
賽馬精神-214萬
彩虹綠洲-315萬
勇猛神駒-385萬

以上都是一般馬迷睇好的熱門馬, 如果買哂佢想唔輸死都好難. 至於勇猛神駒用四个字形容佢 " 進退失據 ", 比較會客氣啲.

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2007-05-17 on 13:27
多謝獲利及馬兄開解

其實我開這topic
係顯示我不足及失敗

因我知我雖然成日鬧韋達,但實際我好偏愛佢胯下坐騎,因事實佢真係比率上可揀選較有實力的馬上陣
但亦成了我心魔~~愈鬧佢,愈買佢wp及以他作膽
結果當然慘無人道

他今季表現實在驚人,亦令我睇到心寒,我睇馬三十幾年,屬興趣!輸在我來講不是大問題
但昨日睇韋達騎勇猛神駒,我真係有點心寒,係第一次出現的感覺
除了因為幾條過關因他中腳外
係佢咁騎馬拉停或未盡力策騎過終點,都可以完全無事,及係人睇到佢搏馬同不搏那種策騎頻率

所以我才急急發毒誓以後不再投注此君wp或以他作膽的任何投注,可避則避,若特別彩池避唔到,才拖返佢做腳,因我知不發毒誓我依然沉迷此君,一如毒癮,哈哈
我都覺好笑,買騎師要以毒誓來鉗制自己
我都算係最失敗賭徒

告魯夫Jeff

註冊於: 25/04/2003
發帖數目: 29
發表於: 2007-05-17 on 14:26
韋達咁跑法自有公論,好坦白講,昨晚尾場冇買佢坐騎,不過我就特別留意佢坐騎點跑。正如金仔兄話事解,心寒lo。套用賽後一般小組檢討。應該是「於一百米處,韋達未有大力催策坐騎至終點。」小組另定日子再作研訊,而並非「韋達(「勇猛神駒」)證實,原本打算自大外檔出閘後將坐騎留後,繼而嘗試沿欄推進以居於大約中間位置。他說,「勇猛神駒」出閘迅速,但在他內側的馬匹亦開始留後,他相信對「勇猛神駒」最有利的做法是在早段上前,因為當時步速似乎不快。他說,跑過千一米處後,他能夠切入領放馬外側。」都唔知佢想講咩,同埋掩飾佢的行為,如果佢係大力催策坐騎至終點,第3一定有。

Profiles of Jeff   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-17 on 15:36
Quote:

On 2007-05-17 13:27, sxeditor wrote:
多謝獲利及馬兄開解

其實我開這topic
係顯示我不足及失敗

因我知我雖然成日鬧韋達,但實際我好偏愛佢胯下坐騎,因事實佢真係比率上可揀選較有實力的馬上陣
但亦成了我心魔~~愈鬧佢,愈買佢wp及以他作膽
結果當然慘無人道

他今季表現實在驚人,亦令我睇到心寒,我睇馬三十幾年,屬興趣!輸在我來講不是大問題
但昨日睇韋達騎勇猛神駒,我真係有點心寒,係第一次出現的感覺
除了因為幾條過關因他中腳外
係佢咁騎馬拉停或未盡力策騎過終點,都可以完全無事,及係人睇到佢搏馬同不搏那種策騎頻率

所以我才急急發毒誓以後不再投注此君wp或以他作膽的任何投注,可避則避,若特別彩池避唔到,才拖返佢做腳,因我知不發毒誓我依然沉迷此君,一如毒癮,哈哈
我都覺好笑,買騎師要以毒誓來鉗制自己
我都算係最失敗賭徒

金兄,
其实韋達騎馬姿態令馬迷憤怒了p知多少次, 一般馬迷又有何用?

在此作一个比例: 就以大陸婦女到港產子的問題, 好明顯是中方允許下, 而港方祗有默默無声地去接受. 港人大声疾呼都是徒然.

韋達這樣騎法, 馬迷又同样大声喝罵又點? 唯一自救方法祗有2个:
1) 唔再賭馬.
2) p再賭韋達馬WP.

相信這2个方法, 是暫時唯一可行的.

Profiles of JimmyMa   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-05-17 on 16:54
Jimmy 兄,

大陸政府都起碼又送熊貓又推出QDII(雖然兩者我都無受惠),但阿達少有D乜野厚禮?????

................ops ...忽然想起,對於很多馬迷(尤其是專業那些),達少都好幫手引公眾飛!!

Profiles of rodney     
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款