登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

Video Form(VF)討論
管理員: MML, shlee, dfgghr, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> Video Form(VF)討論 >> 靚得精彩
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 靚得精彩
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-06-21 on 15:33

上次弗極, 今次我繼續要,
想請教你意見?

Profiles of hkhorsetrack   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-06-21 on 18:28
牠 ...
R122 (HV-1200, Cl-4, 51分), 有水準的頭馬;
R387 (HV-1200, Cl-4, 58分), 走位/步速俱有利(+)勝出, anyway, not challenged;
R474 (HV-1200, Cl-3, 65分), 沿途 3w3w3w, 游馬河一場, 冇大敗, 表現只次於三甲馬(另 3駒同級);
R647 (HV-1200, Cl-3, 65分), 9檔, 但涉位成功, 守內欄而不太後, 並剛巧食正快步速。本應形勢理想, 但直路初受阻, 估計損失 ~1L, i.e. 應可得一席形勢理想下的第 3 (P.S. 200m後被走 1w1w1w的"老少雙雄"掟甩);
R684 (HV-1200, Cl-3, 65分), 沿途 2w2w2w, 該晚計應頗不利, 但該場頭馬"百利旺"亦沿途 2w, 反而貼欄 box seat 熱門"美極之王"竟表現一般 .... R頭。要注意一點, 濕地本不應計時間, 但該場特慢!

註:下週三 HV-1200 已列入正選。這兩仗均無使用王牌, 週日報名時的原意, 會否只希望做後備取保護權?

印象中, "靚得精彩"大師父發揮較具水準。直覺上, 佢級數好似只屬恰可, 相比其他, e.g. "勵盈"季初力逼"獲利多" ..... Of course, 冷門馬, 有機會食啱步速, 不反對作為冷腳。

其實我未開始刨馬, 隨口講住幾咀先, 唔駛理我。

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2007-06-24 on 04:32
咦, 最多 fans d 評馬人都冇貼「新通勝」嘅!應該唔會 overbet 啦, 扺買。
上次只敗於 [..... 6月6日, 666場次, 6號馬, 所以跑第 6, 本"新/舊通勝"都話"是日不宜贏馬"。]

加埋「勵盈」, 有好馬膽就拖哂佢地啦。

^_^

MML

HK
發表於: 2007-06-24 on 16:48
Quote:

On 2007-06-24 04:32, MML wrote:
咦, 最多 fans d 評馬人都冇貼「新通勝」嘅!應該唔會 overbet 啦, 扺買。
上次只敗於 [..... 6月6日, 666場次, 6號馬, 所以跑第 6, 本"新/舊通勝"都話"是日不宜贏馬"。]

^_^

頂! 條正 Q 影輸咗。

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-06-24 on 16:57
Quote:

On 2007-06-24 16:48, MML wrote:
Quote:

On 2007-06-24 04:32, MML wrote:

^_^

Oh poor guy! Sorry for you!
我買單T, 點影都中. ^_^

Profiles of liup   
MML

HK
發表於: 2007-06-24 on 17:06
Quote:

On 2007-06-24 16:57, liup wrote:
Quote:

On 2007-06-24 16:48, MML wrote:
Quote:

^_^

Oh poor guy! Sorry for you!
我買單T, 點影都中. ^_^

Kung Hei Fat Choy! ^_^
個 SH 唔見咗我唔少錢, 希望個孖寶補番d啦。

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-06-24 on 17:15
Quote:

On 2007-06-24 17:06, MML wrote:

我條六環彩calling
R10: 寶樹勁盈, 力奇福星
R11: 笑談中, 步步勝
冇要你隻"功力勝", 怨唔幫你打氣la.

Profiles of liup   
MML

HK
發表於: 2007-06-24 on 17:32
Quote:

On 2007-06-24 17:15, liup wrote:
Quote:

On 2007-06-24 17:06, MML wrote:

我條六環彩calling
R10: 寶樹勁盈, 力奇福星
R11: 笑談中, 步步勝
冇要你隻"功力勝", 怨唔幫你打氣la.

Even Moore's fans didn't pick 功力勝" .... hence .... ^_^
Sorry for your 6-up.
I hit the double only in small bet. No fun.

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-06-26 on 11:10
其實我唔知佢上賽日列陣 三班千四米,
我問你這個問題時, 一直只是望住今次的谷草千二米.
ANYWAY, TKS YOU

Profiles of hkhorsetrack   
MML

HK
發表於: 2007-06-26 on 16:20
Quote:

On 2007-06-26 11:10, hkhorsetrack wrote:
其實我唔知佢上賽日列陣 三班千四米,
我問你這個問題時, 一直只是望住今次的谷草千二米.
ANYWAY, TKS YOU

有趣, 未知對手/排位已叫買, 咁大信心, 唔敢阻你, go ahead! ^_^

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款