登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 問世間情是何物
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 問世間情是何物
xmas8888

註冊於: 20/07/2003
發帖數目: 620
發表於: 2007-08-16 on 20:42
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007080702418&others=1

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-08-16 on 22:03
Quote:

On 2007-08-16 20:42, xmas8888 wrote:
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007080702418&others=1

PK

Profiles of hkhorsetrack   
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2007-08-16 on 22:48
冇問題~ 分手正常不過~ 連酒席都訂完先話一人一半
如果連婚前都冇共識 根本攞黎攪

如果相愛無事 公一份婆一份當然亦正常不過
好睇相方感受 同意向

女方本身都有責任早知道條仔係貢o既環境 唔怪得人

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
牛耕田evanslam

註冊於: 26/04/2003
發帖數目: 1246
發表於: 2007-08-16 on 23:18
我結婚無擺酒,亦無錢供樓和首期.但現在還有幾年便供完層負左百幾萬0既樓,那又如何呢?當遇到面臨離婚的時候,我根本沒有想過分左層樓.感情的事本來就不應以金錢為基礎,有愛的時候,真的可以共甘苦,但當兩人之間再沒有半點兒感情的時候,談什麼也是徒然.

Profiles of evanslam   
fanta皇子fanta

註冊於: 17/09/2003
發帖數目: 526
發表於: 2007-08-17 on 01:24
以我黎做比例.
我舊時搵1萬賭五萬一個月,十幾廿萬卡數財仔,
依家結左婚有仔女一個月搵萬五賭5百都係咁.
如果你係愛一個人,你就點都一定會變既.

Profiles of fanta   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2007-08-17 on 03:12
嘩~唔止180度轉變~360都黎緊~
我都要搵番個女朋友至得

死喇 老美keep住跌 恆指真係分分鐘冇左鴨仔

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
牛耕田evanslam

註冊於: 26/04/2003
發帖數目: 1246
發表於: 2007-08-17 on 07:52
可以再選的話,我一定要獨身,可惜我已是兩子之父,不能回頭了.

Profiles of evanslam   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-08-17 on 10:36
個女仔咁遲先知既?

係佢地平日無溝通,定係個男仔收得好?

Profiles of andrew410   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-08-17 on 11:49
我都忍唔住搭吓咀!

依個女仔同佢男友相讖7年咁耐,
都唔清楚依個男友係乜料, 佢真係要自我檢討.
抑或佢男友另有一點特優之處, 令佢一路欲捨難離呢?

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2007-08-17 on 15:53
喂,甘一個男人,如果穩萬零蚊,如果個仔孝順D,有權比50-70%家用阿媽阿爸,甘供唔起層樓有咩甘出奇,條女都低能,結左婚公一份婆一份供唔得既,係都要個條仔袋住幾百去同佢求婚,真係低能到爆炸。
我覺得佢依家個男朋友先係好很蠢,同佢一齊七年,條女都唔同佢一齊計劃、一齊儲錢,出街食飯又係用條仔既,生日、情人節、清明又話要買禮物,唔送比佢又發皮四,到今時今日,又嫌男朋友無儲錢、無買樓,真係好Q白痴,自己都無同佢計劃過,到一結婚就想無端端彈層樓出黎,睇得多哈利波特??

比著我一早飛左佢,仲要話自己係咪好蠢,比左我係有樓有車,我仲同你拍七年拖??識你七日執完,我就比幾蚊你坐車返屋企等消息啦,麻煩邊位識佢既,叫佢唔好再睇甘多童話故事呀哈利波特之類,除非佢個名叫李嘉欣或者coco,否則麻煩佢腳踏實地,真係做番個人。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款