登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 問世間情是何物
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 問世間情是何物
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2007-08-17 on 16:30
我都覺得個男仔好慘...有個咁既女友...睇佢字裡行間...我真係好懷疑個女仔有幾鍾意佢....

咁就用左七年時間係呢條女身上...

我唔否定個男仔可能無乜上進心...但個女仔同左佢咁耐..一早就知啦...結婚先黎嘈..係唔係傻架...~!衰自己白痴,無得怪人

百幾萬既樓..我諗香港男仔好多人都買唔起...

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
ks1672

註冊於: 29/10/2003
發帖數目: 89
發表於: 2007-08-17 on 19:34
Quote:

回答者 :ponghoo
無金擺酒婚不該、
無銀買樓情不再,
七年等的是錢財,
當年何必苦青睞,
昔日你身在娘胎、
怎知父母無真愛,
父蔭將你育英才、
貧窮富有非意外,
你負七年他七載、
歸根到底誰傷害,
今朝男兒沒氣慨、
誰知命運不會改,
你的錢財入你袋、
他的金錢大門開,
道理說成是本來、
夫君有難妻還在?

Profiles of ks1672   Go to the user WebSite ks1672   
牛耕田evanslam

註冊於: 26/04/2003
發帖數目: 1246
發表於: 2007-08-17 on 19:38
我最喜歡船兄那句:
執佢7日,之後俾幾蚊佢搭車返屋企等消息!
妙!妙!妙!!!
船兄部份的話,我都同老婆講過,佢問我點解無錢剩低?每次怨我時我都唔出聲,直到有一日佢係佢阿媽面前不停數我,我終於忍唔住同佢計左一條數:
食我,玩我,過年過節,生日朋友聚會,屋企供樓,燈油火蠟,差餉管理雜,阿仔幼稚園學雜費都係我,我有幾多個$500剩?
之後什麼問題都浮現出來,現在已沒有什麼話說,分房睡,我有我天地.

Profiles of evanslam   
牛耕田evanslam

註冊於: 26/04/2003
發帖數目: 1246
發表於: 2007-08-17 on 19:42
ks兄的詩妙呀!!

Profiles of evanslam   
xmas8888

註冊於: 20/07/2003
發帖數目: 620
發表於: 2007-08-19 on 13:43
Quote:

On 2007-08-16 22:03, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2007-08-16 20:42, xmas8888 wrote:
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007080702418&others=1

PK

點解你會有呢個反應....PK....
唔通你就是當中的男主角

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款