登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 請高手們指教第11場分析
Author 請高手們指教第11場分析
Uncle

註冊於: 31/12/2007
發帖數目: 29
發表於: 2008-02-07 on 15:32
小弟本場仲意威利來,威武雄獅.......不過...有o的膽心o既係大腦....大腦同威利來都係質超之輩....不過大腦取勝場合往往半力言旋....唯一缺點反步及爆發力較威利來慢....大腦上次逼令退出2000米...事實是否練馬師都轉長程發展呢...今次又縮程是否熱身呢? 高點拚得過份多場,頂多位置...加分過急.....威利來上仗只推50米而彈離....實際用力唔多....隱憂較大腦及高點少.....所以我會睇高o的威利來....威武雄獅擺明到位...強後上配合發揮人選....今次唔熱有鬼....冇得唔拖.......究竟我o既分析o岩唔o岩呢....請俾o的意見....

Profiles of Uncle   
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2008-02-07 on 16:55
我係高手~ 我覺得你係高高手~ 你o既分析能力之強可以話係萬中無一~ 放心去啦~ 唔洗講野~ 有你有我

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
Uncle

發表於: 2008-02-07 on 17:07
睇見威武雄獅次次搵位上有o的馬素爾年代o既感覺...次次最叻走個第4位先係高手嘛...哈哈...

河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2008-02-07 on 20:03
UNCLE兄,祝您中先!等我又扮下高手先(講笑)

但小弟真係唔要威武雄師,其實呢隻馬近兩季都有追近之勢,但次次都係近近近,今次排檔唔好會難點發揮,再者對手並不是太多老弱殘,此馬要有相對值博率我諗先博得過

希望小弟新一年唔駛次次唱"電燈膽"

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
Uncle

發表於: 2008-02-08 on 14:24
Quote:

On 2008-02-07 20:03, hiphip3678 wrote:
UNCLE兄,祝您中先!等我又扮下高手先(講笑)

但小弟真係唔要威武雄師,其實呢隻馬近兩季都有追近之勢,但次次都係近近近,今次排檔唔好會難點發揮,再者對手並不是太多老弱殘,此馬要有相對值博率我諗先博得過

希望小弟新一年唔駛次次唱"電燈膽"

事實上今次威武雄獅對手唔係水,重可以講o係強添...不過今次可取之處係換o左後上打鞭好手...加上上仗後上之勢...遠比過往急勁得多....2大對手威利來大腦眾望所歸...再加上2大準繩多多....確實不易來犯....其實我覺得有o的似紅跑車上仗對鼓浪晨曦之局面......不過眼見2大熱們冇水可分...真係想轉投q or pq.....

上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2008-02-08 on 16:05
定播~ 巴打 我靈感一到 可以話係買w唔使補披

A欄 尾場13檔 頭都唔洗回押洛去啦

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
Uncle

發表於: 2008-02-09 on 18:01
唉~~果然有鬼...我用威武雄獅拖再勝多同大腦qpq....最唔抵係蘇銘倫最後100左右先用力推...冇o的盛意...推多2下我就中得應好多啦.....擺明留返下次去馬....火呀

Uncle

發表於: 2008-02-09 on 18:12
同一世界都落飛去到4點幾...大摩又冇手影...買o個個一定俾人落o左毒...o甘都跟.....卡士現今差o甘遠想輸屎人個仔咩....全人等第11場玩一場....都係冇咩收獲....好唔開心....
等我晒時間做o左o甘耐工課....做之玩facebook好過....

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-02-09 on 21:39
Quote:

On 2008-02-09 18:01, Uncle wrote:
唉~~果然有鬼...我用威武雄獅拖再勝多同大腦qpq....最唔抵係蘇銘倫最後100左右先用力推...冇o的盛意...推多2下我就中得應好多啦.....擺明留返下次去馬....火呀

4條飛, 10元派近 $220, 長短棍加重 QPL 仲唔止添, good return 吖。

RE: 擺明留返下次去馬....
唔好有呢d意識呀, 否則唔應該賭馬啦。

Profiles of MML   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-02-10 on 15:45
3347 09-FEB-2008
17:28 沙田
星期六 獨贏及位置 11 場 8 再勝多 $100

$200.00 $1,235.00
3350 09-FEB-2008
17:40 沙田
星期六 連贏 11 場 8 再勝多 拖 2 高點 +
3 大腦 + 6 另具一格 +
7 威武雄獅 + 10 威利來 +
12 同一世界 $10

$60.00 $390.00

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款