登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 魔兄 幾時收我為徒,帶我入行做評馬人
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )
Author 魔兄 幾時收我為徒,帶我入行做評馬人
xmas8888

註冊於: 20/07/2003
發帖數目: 620
發表於: 2008-02-03 on 20:22
賭是為自已睹,贏亦是為自己贏,賽馬場上,只是求贏不求賭,求財不求氣..

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2008-02-03 on 22:14
Quote:

本人現在中現在只是在測試皆段,並沒有真正下大注飛。等玩完今季下季就可睇到的過萬元的飛。你又試一下啊,睇你十元八元中唔中到啊,並非撞彩咁簡單,無料之人才會說這些話的。不要自欺人啊。到季尾有幾十萬又點架啊,又唔會有獎品送。

你去到個日至算啦,傻仔

Profiles of sxeditor   
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2008-02-03 on 22:15
kamchung兄,

都係奉勸一句,賭錢並唔係長遠之計,賭馬當興趣就好啦.

仲有選馬係睇個人眼光,但賭錢D野總有少少運氣,好難講到一家得或一定唔得架

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-02-03 on 23:45
Quote:

On 2008-02-03 22:15, hiphip3678 wrote:
kamchung兄,

仲有選馬係睇個人眼光,但賭錢D野總有少少運氣,好難講到一家得或一定唔得架

當然不是啊。你睇阿叻哥,靠賭馬起家,再炒股。人家不是靠賭嗎。只不過人家賭得精。跟他學的一句名言。一百個馬迷。只有5個系贏錢的。95個系輸家,特別是評馬人,因為評馬人都無幾個識馬的。行內人當評馬人是傻仔來的。無厘頭貼的馬大熱門。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-02-04 on 00:05
Quote:

On 2008-02-03 23:45, kamchung wrote:
Quote:

On 2008-02-03 22:15, hiphip3678 wrote:
kamchung兄,

當然不是啊。你睇阿叻哥,靠賭馬起家,再炒股。人家不是靠賭嗎。只不過人家賭得精。跟他學的一句名言。一百個馬迷。只有5個系贏錢的。95個系輸家,特別是評馬人,因為評馬人都無幾個識馬的。行內人當評馬人是傻仔來的。無厘頭貼的馬大熱門。

唉!真是悲歌, "行內人"當評馬人是傻仔, "行外人"亦當評馬人是傻仔, 可憐的評馬人。

哈!真是笑話, 最諷刺的這個 post 的標題是 ....

Profiles of MML   
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2008-02-04 on 00:06
Quote:

On 2008-02-03 23:45, kamchung wrote:
Quote:

kamchung兄,

相馬係有唔同的觀點與角度,評馬人冇可能唔識馬,唔識馬就冇人會出錢請佢地講馬架啦,所以專業的評馬人係有佢地特定的觀點同理論,雖然未必人人都接受佢地的理論.

都係奉勸一句,叻哥都係有賽馬知識同埋聰明頭腦先會成功,所以只靠賭冇發達.希望您明白,賭海易迷途.

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-02-04 on 00:15
阿叻真係靠賭馬起家架咩? 我仲以為佢靠去杜拜賣雨褸發達添。 ^_^

賭海迷途, 有冇人介紹份工俾我, 我對賭冇乜興趣。

Profiles of MML   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2008-02-04 on 01:58
仲乜呢個topic隔左一輪...突然會變左開片區???

早講嘛...hkhorsedb好耐都未有盲毛被我小~!

亞叻你都當佢係馬神...我真係無野好講...

拿..你拎天文數字去買六合彩全餐...跟住下期開彩的時候剩係拎中個張出黎...係人都會當你係六合彩神

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   

發表於: 2008-02-04 on 02:07
Quote:

On 2008-02-03 20:16, kamchung wrote:
Quote:

On 2008-02-03 17:44, sxeditor wrote:
坦白講,船主個網好多實用資料可睇可供參考
只係你唔識睇或唔知佢係寶

我成日講,十元百塊的投注,乜馬都中到
我從來都唔同d阿婆鬥誰識馬識幾多賽馬之道
因為佢地隨時贏萬萬聲
輸就輸十元,你試下真金白銀買過萬元一注的飛呀
你就不會咁口響天下無敵了

我無抵毁你賽馬天才,可能你真係前無古人,馬神上身
但你的自信真係幾令人討厭
最慘你又無一些贏百萬彩金的飛俾人睇,點令人信服

你的挑戰賽不可作準的,因為都係遊戲,等捱到季尾仍有幾十萬盈餘才出來寸人啦
否則只係一隻井底之蛙
你有無見過職業馬徒係買十元飛?

本人現在中現在只是在測試皆段,並沒有真正下大注飛。等玩完今季下季就可睇到的過萬元的飛。你又試一下啊,睇你十元八元中唔中到啊,並非撞彩咁簡單,無料之人才會說這些話的。不要自欺人啊。到季尾有幾十萬又點架啊,又唔會有獎品送。

請問兄台你住係邊區,我係一個傳媒人,我以後會係你個區附近留意下有無人跳樓架0勒~~~

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   

發表於: 2008-02-04 on 02:09
Quote:

On 2008-02-02 12:43, home wrote:
其實我覺得無論任何人,賭馬都有自己既方法,呢個係事實,我夠話我孖寶飛睇得準,睇到D馬係中架,隻隻唔知點解,閘前就一定狂落飛,又唔知點解,我餐餐都無錢贏,買Q拖唔到,到買W時又會跑第二,買PQ就會跑1-4,慣左啦。
其實最想講,有咩好嘈丫,大家都係成年人,阿金阿占我都見過,理性討論加少少暗串,咪幾好羅,你睇我年中比人串幾多次,所以D會員先肯入會費比我架咋!!

我由開站寸你寸到依家...堪稱最老資歷既會員....唔怪得之收我咁高會費

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款