登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 魔兄 幾時收我為徒,帶我入行做評馬人
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )
Author 魔兄 幾時收我為徒,帶我入行做評馬人
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-02-04 on 02:49
Quote:

On 2008-02-04 00:15, MML wrote:
....
賭海迷途, 有冇人介紹份工俾我, 我對賭冇乜興趣。

好一句"賭海迷途", 小心迷失方向泥足深陷而不能自拔, 又勾起我對一位(我及mml的)老朋友最近因此而厭世的嘆惜

Profiles of liup   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-02-04 on 08:11
賭馬系賭數據並非賭馬。數據是要根據無數次的機率正實上名率高達七成才可當數據。如此賭法就像人家玩二十一點一樣。機率可計算出成功率有幾高。跟馬也是一樣可計算的。當謀一只馬能達到所有的條件限制後就會出現一定的機率特高的出來。比如謀一只馬在一個場次能做到謀一個段速。又要走謀一個位置。比如一疊二疊三疊四疊五疊都要條件限制。再加上步速快慢。再出又遇最合適的步速檔位。機率是非常高的。在謀一個路程轉去另一人路程又要達到謀一個段速可計算出機率有幾高。用謀一個騎師變成另一個騎師都可計出綱率有幾高。長期下注那有不贏之理。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-02-04 on 12:11
Posted: 2008-02-01 on 16:24
--------------------------------------------------------------------------------
kam 同 jim,好似係聚會時都見過下...??

--------------------------------------------
係度要同船主向各位澄清一吓, 此kamchung並不是網聚的hinchung, 千祈唔好攪錯, hinchung, 是一位文質彬彩, 談吐有禮, 而旦做得為人師表, 又點會講啲咁幼稚嘅野呢!

Profiles of JimmyMa   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-02-04 on 12:40
亞叻你都當佢係馬神...我真係無野好講...

拿..你拎天文數字去買六合彩全餐...跟住下期開彩的時候剩係拎中個張出黎...係人都會當你係六合彩神

文武兄, 您講依一招好work嫁, 尤其是溝緊女嘅朋友就一定要學, 想當年, 帶条女入馬場, 我就場場買齊所有馬的W飛, 咁就必中啦, 跟住就全部俾哂啲飛条女去收錢, 条女值情當左您係馬神, 肯定痴住您唔放嫁! 跟住就次次跑馬問您駛唔駛佢陪您入馬場添. 不過.......

(後果自負喎 )

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-02-04 on 13:27
阿占,我都發覺我攪錯左,應該係兩個人,甘我唔客氣勒....

學mml話齋,既然你覺得,評馬人係傻仔,甘你做乜要成日問魔仔野??佢都係傻仔黎,而且係幾傻個隻。

另外,你仲要個傻仔帶你入行做傻仔,你到底想點??快回火星吧,地球是很危險的。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2008-02-04 on 13:39
我發覺此位仁兄都做人都幾矛盾。

一時又話寫馬老係傻仔,但自己又叫人帶入行。
一時又話挑戰賽贏幾十萬又點,又唔會有獎品,但佢自己又玩。
一時又話hkdb無野睇,但又要上黎。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2008-02-04 on 13:58
Quote:

On 2008-01-30 15:43, kamchung wrote:
魔兄 可收我這個徒弟嗎,帶我入行做寫馬佬 ,寫個小專欄就行了。有點小收入都好啊。

你鄙視寫馬佬.為何竟想做賤人?
你境界如馬神,豈能只有專欄仔?
你輕鬆贏百萬,怎會在意小收入?

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-02-04 on 14:47
[quote]
On 2008-02-04 13:27, home wrote:
阿占,我都發覺我攪錯左,應該係兩個人,甘我唔客氣勒....

船主,
我初初都同你一樣咁儍,攪錯了兩人的身份。 咁我係唔係有資格做評馬人呀??

Profiles of rodney     
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-02-04 on 14:48
想為你的寫馬佬出返啖氣啊。專業一點.唔好只貼一的輸的馬,唔好只識睇一的上次跑前四名內的馬,應該試下用另一個角度去量度馬的實力,則馬迷有福。起馬都要像頭條網果個(高高高)咁樣。專業一點分析,跑馬唔系咁簡單的啊。則馬迷有福了。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2008-02-04 on 15:04
絕對同意你既講法,寫馬老真係要從多角度去睇一場馬,而唔係覺得自己個個角度係最好,最巴閉。

所以,你未有資格「幫寫馬老出番啖氣」,你真係要磨多幾年,學下點做人先再學做寫馬老啦。朋友都唔多過,人地點介紹你做寫馬老呀。

仲有,你甘有見解,不如你每次開個帖,寫下你自己既心水,有咩point貼個D馬,或者有人會欣賞而找你「幫寫馬老出番啖氣」架。

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款