登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 魔兄 幾時收我為徒,帶我入行做評馬人
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )
Author 魔兄 幾時收我為徒,帶我入行做評馬人
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-02-04 on 15:06
Quote:

On 2008-02-04 13:39, home wrote:
我發覺此位仁兄都做人都幾矛盾。

一時又話寫馬老係傻仔,但自己又叫人帶入行。
一時又話挑戰賽贏幾十萬又點,又唔會有獎品,但佢自己又玩。
一時又話hkdb無野睇,但又要上黎。

不过好多谢的評馬人將無實力的馬貼到大熱。唔系邊會超倍泒彩啊。你地的功能就是等的冷門爆冷超倍率派彩。評馬人還是有用的。我來本來想啟發你的開竅,不過可惜啊。各個自以為是。算啦。好人難做。唔懂得珍惜機會。小弟也不做多留.別此處。懶得理你地的無知/

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-02-04 on 15:10
經過我番 查此 " 馬 " 過往賽績, 操練, 試閘, 段速, 走位....等等, 原來此 " 馬 " 是從 " 頭廐 " 俾人掃出馬房, 而過房到DB, 此 " 馬 " 在 頭廐時馬名叫 " XX叻 ", 唔怪得佢當左阿叻做偶像喇.

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-02-04 on 15:16
噢~~~連區區一個討論區都容不下之人,還想擠身寫馬老行業,唉....原來屬於「吃不到的葡萄是酸的」,還是覺得自己「空有再世武功,但就是比一堆凡人霸佔了空間??」,真失落、失望。

還好,我仍可以在寫馬老行業中,還可以繼續令寫馬老爭不到一啖氣,繼續貼上次四名以內的大熱馬,但又有錢賺,真開心~~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-02-04 on 15:28
甘快....周三無馬跑,你唔好甘啦,傾多陣先。

寫馬老要面對的是幾十萬讀者。
但你連我們區區幾個人,都不敢面對,似乎你真的要學學怎待人處世,再妙想天開還不遲呢。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-02-06 on 19:11
依…我剛剛路過...
想同大家拜個早年,又見到呢個post咁多人講,入來睇下...愈睇愈好笑...點知有我出現,當然出來講聲多謝Jimmy先啦!你太跨獎了!
不過我都想知道個位Kam兄馬神有什麼方法...成日講一堆數據。我相信數據的,在股市我多數都會相信數據,但股市亦有人相信技術分析,更有人開壇作法測市(真的有人這樣做,很好笑的!),亦有術數測市。無人敢說那派那別是最好的!最重要是自己開心中到就可以了。
現在這樣吵吵鬧鬧,就算Kam兄真的是有料之人又如何?別人都不會為你而高興,別人亦不會覺得你是對的!可能你說不需要別人為你高興,但人一世物一世為什麼要找事為自己勞氣呢?
你有你叻,人有人叻,人比人比死人呢!
講完這些,希望Kam兄唔好串我喇....

Quote:

On 2008-02-04 12:11, JimmyMa wrote:
Posted: 2008-02-01 on 16:24
--------------------------------------------------------------------------------
kam 同 jim,好似係聚會時都見過下...??

--------------------------------------------
係度要同船主向各位澄清一吓, 此kamchung並不是網聚的hinchung, 千祈唔好攪錯, hinchung, 是一位文質彬彩, 談吐有禮, 而旦做得為人師表, 又點會講啲咁幼稚嘅野呢!

Profiles of hinchung   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-02-06 on 19:15
嘩~~見到這個post,我真的很感動呢!
雖然船主誤以為Kam兄是我,但亦因為他一直以為是我這個hinchung,所以出來調解,亦忍下去!
Thanks^^
P.S. 我覺得這個網好有用架!我唔會過馬會個網既...
況且我一日十場馬,可以輸足十二注既...這個人絕對不是我!haha

Quote:

On 2008-02-04 13:27, home wrote:
阿占,我都發覺我攪錯左,應該係兩個人,甘我唔客氣勒....

學mml話齋,既然你覺得,評馬人係傻仔,甘你做乜要成日問魔仔野??佢都係傻仔黎,而且係幾傻個隻。

另外,你仲要個傻仔帶你入行做傻仔,你到底想點??快回火星吧,地球是很危險的。

Profiles of hinchung   
Uncle

註冊於: 31/12/2007
發帖數目: 29
發表於: 2008-02-07 on 15:03
攪咩野個場好似變o左o靚仔場o甘o既...小朋友吵吵鬧鬧....唔o岩聽就發人脾氣o既....(不過都有少少似我....咯咯咯咯...藝術家脾氣嘛~~)
好在有大人在場控制場面....攪到好似64事件o甘...鎮壓人民係o岩定係錯丫...鎮o左又俾老外作笑柄...又俾人話自己人打自己人....不過唔鎮重大鑊....引發o既更加係一發不可收拾o既問題....回看建國作風...果斷決定係必然o既....依家去睇o岩與錯已經落伍啦....人地已經將事件作為o左成功o既基石...看我今日偉大o既中國....我簡直覺得自豪呀~~~
正所謂你有你叻佢有佢叻..個個都叻...個個都係大佬....坐埋就食點心啦....分咩野高低輩份丫...變到人身攻擊就更加無謂....不過大家拎出黎講係教你...如果收埋唔講就係笑你....所以各位大哥都係好人....祝君們馬到功成......和氣生財....
mml o既程式叻就不在話下....不過我都識架...就係..... + = (輸錢樣)

Profiles of Uncle   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-02-07 on 16:30
Quote:

On 2008-02-07 15:03, Uncle wrote:
....
mml o既程式叻就不在話下....不過我都識架...就係..... + = (輸錢樣)

咦, 燒到我個疊! "色情"我就叻, "程式"就 ....

恭喜發財、鼠年快樂!

Profiles of MML   
Uncle

註冊於: 31/12/2007
發帖數目: 29
發表於: 2008-02-07 on 16:33
Quote:

On 2008-02-07 16:30, MML wrote:
Quote:

On 2008-02-07 15:03, Uncle wrote:
....

咦, 燒到我個疊! "色情"我就叻, "程式"就 ....

恭喜發財、鼠年快樂!

短短一句都俾你發現o左....逃唔出係法眼~~

Profiles of Uncle   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-14 on 11:44
好帖重温之一

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款